Sposób przygotowania:
Drożdżowe paszteciki
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, mąkę przesiać i dodać do niej jajko, sól oraz drożdże wszystko dokładnie wymieszać na koniec dodać olej i zagnieść gładkie ciasto. Przygotowane ciasto przykryć i odstawić do wyrośnięcia.Farsz: Kapustę ugotować do miękkości, dokładnie odcedzić i bardzo drobno posiekać ( ja robię to przy pomocy robota) Pieczarki ja obieram z błonki choć wiem, że nie wszyscy tak robią, następnie w całości obsmażyć na margarynie i posiekać jak kapustę po czym dodać je właśnie do kapusty. Na tłuszczu po obsmażaniu pieczarek zrumienić pokrojoną w kostkę cebulę i dodać do farszu, następnie dodać posiekany drobno czosnek i doprawić do smaku solą oraz pieprzem, dokładnie wymieszać.Wyrośnięte ciasto cienko rozwałkować i pociąć na kwadraty około 10 cm bok na jednym boku ułożyć porcję farszu i ostrożnie zwinąć w rulonik.Przygotowane paszteciki ułożyć na blaszce po wierzchu posmarować jajkiem i delikatnie po wierzchu ja posypałam mielonym kolorowym pieprzem. Piec około 25 w temp. 180st.
zbysiowa
edytaha
Duusiak
iziona