Sposób przygotowania:
Drożdżowe ślimaczki pieczarkowe
Wszystkie składniki na ciasto drożdżowe umieszczamy w mikserze i miksujemy. Tak przygotowane gładkie ciasto przekładamy do miski, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 1 1/2 godziny. Gdy ciasto podwoi swą objętość rozwałkowujemy, kroimy w paski, a następnie wzdłuż każdego z nich nakładamy pieczarkowy farsz. Przygotowujemy farsz pieczarkowy: grzyby obieramy, kroimy w plasterki. Odparowujemy pieczarki na patelni. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i całość podduszamy na maśle. Pod koniec dodajemy natkę pietruszki, sól, pieprz. Ciasto rolujemy i przekładamy np. do foremki na muffinki. Wierzch smarujemy rozmąconym jajkiem wymieszanym z mlekiem i pieczemy około 20 minut w 180 stopniach.