Sposób przygotowania:
Dyniowa pokusa z żurawnią
Ciasto: 1. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia. 2. Dynie zetrzyj na wiórka. 3 .Zmiksuj jaja na puch z cukrem. 4. Dodaj margarynę rozpuszczoną. 5. Dodawaj mąkę z proszkiem do pieczenia do masy jajecznej na przemian z dynią. 6. Na końcu dodaj migdały orzechy i żurawinę oraz kakao . 7 . Wymieszaj delikatnie , przełóż do formy prostokątnej wysmarowanej margaryną i obsypana mąką. 8. Piecz 50 minut w 180 stopniach. 9. Po upieczeniu i ostudzeniu ciasta , przekrój w poprzek . środek: 1. Ubij śmietanę i dodaj rozpuszczoną w kąpieli wodnej ostudzoną czekoladę mleczną. 2. Zmiksuj chwilę dla pewności można dodać śmietan fix 2 sztuki 3. Przełóż ciasto kremem śmietanowo czekoladowym i do lodówki na godzinkę i gotowe .