Sposób przygotowania:
Dyniowy sernik z musem czekoladowym
Przygotować spód z bardzo rozdrobnionych pierniczków połączonych z miękkim masłem. Uzyskując konsystencję mokrego piasku. Wyłożyć dno tortownicy o średnicy 25cm lekko dociskając do dna. Wstawić do lodówki. Wszystkie składniki masy serowej umieścić w misie miksera i zmiksować do uzyskania jednolitej masy. Nie miksować długo, żeby nie napowietrzać masy. Wylać na spód i piec przez 1 godzinę w 165*C. Piekłam w kąpieli wodnej owijając formę z sernikiem folią aluminiową. Wlałam wrzątek na głęboką blachę. Woda sięgała do połowy formy. Żelatynę namoczyć i rozpuścić w minimalnej ilości wody ok 2 łyżek. Połowę śmietanki zagotować zdjąć z ognia i dodać połamane czekolady. Mieszać, aż czekolada się rozpuści. Wlać przestudzoną żelatynę. Pozostałą śmietankę zimną zmiksować na średnio sztywną pianę i połączyć z chłodną masą czekoladową. Tężący mus wylać na wystudzony sernik. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Wierzch udekorować bitą śmietaną. Smacznego!
gosiapiotrek23
Alex_M
misia5
Mniam1
Hrabina w kuchni
edytaha