Sposób przygotowania:
dzisiaj baba ziemniaczana
ziemniaki zetrzeć na tarce (ja miksuje je dla ułatwienia z jajkami).połączyć z jajkami i maka oraz pieprzem i chilli. kiełbasę, parówki, boczek, pokroić w kostkę i przesmażyć z posiekanymi cebulkami,czosnkiem i ziarnami słonecznika. przesmażone kiełbaski dodać do ciasta i porządnie wymieszać. teraz solimy do smaku i dodajemy maggi i majeranek..mieszamy i przelewamy zawartość do stosunkowo wysokiego naczynia żaroodpornego, brytfanny lub blachy uprzednio wysmarowanej masłem lub margaryna i oproszonej maka.pieczemy w temperaturze 170-190 stopni przez około 30-45 minut uważając aby nie przypiekła się za mocno góra baby.(możemy sprawdzić patyczkiem,czy ciasto w środku nie jest surowe)opcjonalnie na 10 minut przed końcem pieczenia możemy posypać babę startym żółtym serem z wygnieciona,wmieszana 1 porcja mozzarelli.smacznego