Sposób przygotowania:
Extra odlotowe schabiki
Każdy plaster schabowego delikatnie rozbijamy z jednej strony, przyprawiamy sola, pieprzem ziolowym i papryka, odstawiamy, najlepiej na noc, do lodówki. Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy w pólplastry. Cebule obieramy, myjemy i kroimy w pólpiórka. Na rozgrzany tluszcz wrzucamy cebule, która posypujemy niewielka ilością cukru a gdy cebula zacznie się szklic, wrzucamy pieczarki, mieszamy, dodajemy pieprz i vegete (lub sól czy maggie) i smażymy do lekkiego zbrązowienia pieczarek. Marchewki obieramy, myjemy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Cukienie obieramy ze skorki, myjemy i kroimy w ok. 3 mm krazki, solac je delikatnie. Pomidora sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy na kilkumilimetrowe, okragle plastry. Ser trzemy na tarce o grubych oczkach. Na dno żaroodpornego naczynia układamy mieso, potem cebule z pieczarkami, nastepnie marchew, która smarujemy lyzka majonezu. Na majonezie układamy plastry cukinii, które pruszymy oregano, nastepnie kładziemy plaster pomidora, który zalewamy keczupem. Wierzch posypujemy serem. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy przez 40 minut w 180*. Podajemy na goraco.
Natala1210
elzbieta8960
dusia30
msewka
luna
iwona3004
Jojo
eli_555
kasik12
dzastina
majgrz11maja
Chupnięta
A.B.
dzastina
dzastina