Sposób przygotowania:
Faszerowane pieczarki indykiem
Wzięłam mięso z jej "nogi " żeby było weselej :) Mój indyk właściwie indyczka to była ważyła 7,500 kg nogę przeciekłam na połowę i z jednej części tej górnej wycięłam kość i zmieliłam mięsko . Dodałam jajko czosnek z młynka pieprz biały sól morska i przyprawę do indyka Bułkę tartą 3 łyżki zalałam woda i chwile poczekałam, aż wchłonęła się , dodałam ja do farszu . Wymieszałam. Pieczarki umyłam wycięłam środki i usmażyłam je na patelni podlewając olejem z pomidorami czosnkiem i bazylią . Po usmażeniu farsz dodałam do mięsa indyczego. Nadziewałam pieczarki wkładałam do naczynia żaroodpornego i posypałam wiórkami margaryny piekłam 70 minut w 170 stopniach wyszły pyszne .