lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Faszerowane pieczarki indykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pieczarki wyszły o charakterystycznym smaku :)

Faszerowane pieczarki indykiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Faszerowane pieczarki indykiem

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane pieczarki indykiem
Wzięłam mięso z jej "nogi " żeby było weselej :) Mój indyk właściwie indyczka to była ważyła 7,500 kg nogę przeciekłam na połowę i z jednej części tej górnej wycięłam kość i zmieliłam mięsko . Dodałam jajko czosnek z młynka pieprz biały sól morska i przyprawę do indyka Bułkę tartą 3 łyżki zalałam woda i chwile poczekałam, aż wchłonęła się , dodałam ja do farszu . Wymieszałam. Pieczarki umyłam wycięłam środki i usmażyłam je na patelni podlewając olejem z pomidorami czosnkiem i bazylią . Po usmażeniu farsz dodałam do mięsa indyczego. Nadziewałam pieczarki wkładałam do naczynia żaroodpornego i posypałam wiórkami margaryny piekłam 70 minut w 170 stopniach wyszły pyszne .
Faszerowane pieczarki indykiem
Zmieliłam mięso z indyka z jego goleni :)
Faszerowane pieczarki indykiem
Dodałam jajko przyprawę do indyka 2 łyżeczki pieprz czosnek i sól
Faszerowane pieczarki indykiem
Nadziałam pieczarki farszem dodałam odrobine margaryny pokrojonej w wiórka i wstawiłam do pieca piekłam 70 minut w 170 stopniach