Sposób przygotowania:
faszerowane pieczarki z sosem
Gotować ryż 20 minut w jednej szklance osolonej wody.Oczyścić i umyć pieczarki,trzonki posiekać.Pokroić cukinie w kostkę,marchew w plastry.Obgotować warzywa 3 minuty w rosole,osączyć(rosół przelać do drugiego naczynia)Zmieszać ryż z posiekanymi pieczarkami,2/3 warzyw,śmietaną i utartym serem żółtym,doprawić solą,pieprzem i curry.Napełnić grzyby farszem,umieścić z resztą warzyw w żaroodpornej formie.Wlać szklankę rosołu,piec 25 minut w temp.200 stopni.Rozgrzać tłuszcz,zasmażyć mąkę.Wlać mleko i resztę rosołu,gotować 5 minut.Dodać posiekaną zieleninę.Wyjąć pieczarki i warzywa na talerze.Sos podawać osobno.