dusia30

dusia30

Starszy Kucharz
[Przepisów: 52]

Faszerowna papryka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Polecam bo danie jest pyszne:)

Faszerowna papryka

Składniki:

Faszerowna papryka

 

  • 7 dużych czerwonych papryk
  • 1i 1/2 szklanki ryżu
  • 2 cebule białe
  • 1 cebula czerwona
  • 1/2 kg mielonego mięsa z indyka
  • 30 dag pieczarek
  • 2 jajka
  • 1/2 kg fasoli szparagowej mrożonej
  • 1 marchewka
  • 1 ogórek
  • 1 łodyga selera naciowego
  • pieprz,sól,oregano,papryka słodka
  • natka pietruszki
  • olej lub oliwa z oliwek do smażenia

Sposób przygotowania:

Faszerowna papryka
Ostrożnie ściąć góry 6 papryk,oczyścić z nasion.Ryż ugotować na sypko.Białą cebulę drobno pokroić i zeszklić na patelni,dodać mięso mielone i pokrojone w kostkę pieczarki,przysmażyć.Kiedy mięso zmieni kolor doprawić solą i pieprzem,dodać posiekana natkę pietruszki i zdjąć z gazu.Gdy mięso ostygnie dodać jajka i dokładnie wymieszać.Włożyć do papryk i przykryć "paprykowymi kapeluszami".Czerwoną cebulę,,marchewkę i seler naciowy pokroić w kostkę,a pozostałą paprykę w paski.Na patelnię wrzucić mrożoną fasolkę i poddusić ją na oleju lub oliwie z oliwek.Następnie dodać warzywa,przyprawić solą,oregano i mieloną papryką.Do brytfanki posypanej mąką włożyć papryki i usmażone warzywa.Piec przez 40 minut w temperaturze 175 stopni.