Sposób przygotowania:
Faszerowna papryka
Ostrożnie ściąć góry 6 papryk,oczyścić z nasion.Ryż ugotować na sypko.Białą cebulę drobno pokroić i zeszklić na patelni,dodać mięso mielone i pokrojone w kostkę pieczarki,przysmażyć.Kiedy mięso zmieni kolor doprawić solą i pieprzem,dodać posiekana natkę pietruszki i zdjąć z gazu.Gdy mięso ostygnie dodać jajka i dokładnie wymieszać.Włożyć do papryk i przykryć "paprykowymi kapeluszami".Czerwoną cebulę,,marchewkę i seler naciowy pokroić w kostkę,a pozostałą paprykę w paski.Na patelnię wrzucić mrożoną fasolkę i poddusić ją na oleju lub oliwie z oliwek.Następnie dodać warzywa,przyprawić solą,oregano i mieloną papryką.Do brytfanki posypanej mąką włożyć papryki i usmażone warzywa.Piec przez 40 minut w temperaturze 175 stopni.