Sposób przygotowania:
Filet z kaczki w jarzynach
Prawdziwki moczyć 30minut w 1/2szkl wody. Filety z kaczki umyć, osuszyć, ponacinać skórę. Na patelni rozgrzać olej, włożyć filety, smażyć 20minut często obracając. Cebulę, obrać, opłukać, pokroić w kostkę. Pieczarki oczyścić, umyć, pokroić w plasterki. W garnku rozgrzać tłuszcz, podsmażyć cebulę z pieczarkami. Dodać prawdziwki z wodą, w której się moczyły, sherry, śmietanę, wymieszać, gotować 5minut. Wsypać zielony pieprz. Przyprawić solą i pieprzem. Dymkę oczyścić, posiekać. Pomidory umyć, pokroić w kostkę. Filety wyjąć z oleju, wrzucić dymkę i pomidory. Zasmażyć, przyprawić. Na półmisku ułożyć filety z kaczki, pieczarki i pomidory.