Sposób przygotowania:
Filet z łososia z cebulą
Ryż zagotować w osolonej wodzie. Ogień zmniejszyć, ryż gotować jeszcze 12-15 minut. Odcedzić, dobrze osączyć na sitku, zabezpieczyć przed wystygnięciem. Filety pokroić na kawałki wielkości 2 cm, usunąć ewentualnie ości. Dymkę oczyścić, pokroić w krążki. Mango obrać, usunąć pestkę, miąższ zmiksować. Olej rozgrzać, podsmażyć na nim łososia, kilka minut ze wszystkich stron. Dodać czosnek. Całość oprószyć mąką ziemniaczaną, wymieszać, zdjąć z patelni. Tłuszcz ze smażenia podlać wywarem z ryby, sosem sojowym, śmietaną i sherry. Krótko zagotować, dodać zmiksowane mango. Dokładnie wymieszać, zagotować. Do sosu włożyć rybę z dymką. Ryż posypać odrobiną otartej skórki cytrynowej. Podawać z łososiem bezpośrednio po przyrządzeniu.