zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Książka Kucharska: ŻURAWINOWY NOTES PRZEPISOWY

Filet z żurawiną, serem, szpinakiem i kiełkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

zaskakująco smaczne połączenie .......

Filet z żurawiną, serem, szpinakiem i kiełkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Filet z żurawiną, serem, szpinakiem i kiełkami

 

Sposób przygotowania:

Filet z żurawiną, serem, szpinakiem i kiełkami
Filety umyć, osuszyć, posolić, zrobić nacięcie tworząc kieszeń i w środku kieszeni posolić i popieprzyć. Przygotować farsz : umyty i osuszony szpinak posiekać i wrzucić do miski, dodać kiełki. Następnie do tej miski zetrzeć ser i masło na tarce o drobnych oczkach, wrzucić żurawinę i dodać przyprawy. Wymieszać nadzienie i wypełnić nim kieszenie filetów. Każdy filet obtaczać w mące, zanurzać w rozmąconym i posolonym jajku i panierować w bułce tartej. Smażyć w sporej ilości oleju na złoto brązowy kolor po kilka minut z obu stron. Podawać z dowolnymi dodatkami np, surówką i ziemniakami.
Filet z żurawiną, serem, szpinakiem i kiełkami
Etap 1przygotować filety i badzienie filetów
Filet z żurawiną, serem, szpinakiem i kiełkami
Etap 2każdy filet napełnic farszem i odłozyć
Filet z żurawiną, serem, szpinakiem i kiełkami
Etap 3filety obtaczać w mące potem w jajku i bułce tartej
Filet z żurawiną, serem, szpinakiem i kiełkami
Etap 4smażyć na złoto brązowy kolor z obu stron