Sposób przygotowania:
Filet z żurawiną, serem, szpinakiem i kiełkami
Filety umyć, osuszyć, posolić, zrobić nacięcie tworząc kieszeń i w środku kieszeni posolić i popieprzyć. Przygotować farsz : umyty i osuszony szpinak posiekać i wrzucić do miski, dodać kiełki. Następnie do tej miski zetrzeć ser i masło na tarce o drobnych oczkach, wrzucić żurawinę i dodać przyprawy. Wymieszać nadzienie i wypełnić nim kieszenie filetów. Każdy filet obtaczać w mące, zanurzać w rozmąconym i posolonym jajku i panierować w bułce tartej. Smażyć w sporej ilości oleju na złoto brązowy kolor po kilka minut z obu stron. Podawać z dowolnymi dodatkami np, surówką i ziemniakami.
![Filet z żurawiną, serem, szpinakiem i kiełkami Filet z żurawiną, serem, szpinakiem i kiełkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/filet-z-zurawina-serem-szpinakiem-i-kielkami-235067.jpg)
![Filet z żurawiną, serem, szpinakiem i kiełkami Filet z żurawiną, serem, szpinakiem i kiełkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/filet-z-zurawina-serem-szpinakiem-i-kielkami-235068.jpg)
![Filet z żurawiną, serem, szpinakiem i kiełkami Filet z żurawiną, serem, szpinakiem i kiełkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/filet-z-zurawina-serem-szpinakiem-i-kielkami-235069.jpg)
![Filet z żurawiną, serem, szpinakiem i kiełkami Filet z żurawiną, serem, szpinakiem i kiełkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/filet-z-zurawina-serem-szpinakiem-i-kielkami-235070.jpg)
dża