Sposób przygotowania:
Filety z indyka duszone w winie
Mięso z indyka umyć, osuszyć w papierowym ręczniku. Pokroić na plastry w poprzek włókien, zbić tłuczkiem, natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem, odłożyć do lodówki na 1 godzinę. Następnie obtoczyć w mące i zrumienić na rozgrzanej oliwie. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w plastry i razem z posiekaną cebulą podsmażyć na maśle. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wlać wino, włożyć mięso i dusić do miękkości. Miękkie mięso wyjąć na półmisek. Mąkę ziemniaczaną wymieszać ze śmietaną, połączyć z sosem, zagotować. Przyprawić do smaku przyprawą maggi, polać mięso. Podawać z ryżem lub kaszą i surówką.