Sposób przygotowania:
Flaki z żołądkówŻołądki dokładnie myjemy ,udko również. Przekładamy do garnka zalewamy wodą,dodajemy odrobinę soli i gotujemy na wolnym ogniu 30 minut od czasu do czasu szumując. Warzywa obieramy myjemy i scieramy na tarce o grubszych oczkach. Następnie przestudzić żołądki i udko. Żołądki pokroić w paseczki. Udko również. Przełożyć z powrotem do wywaru. Dodać warzywa i wszystkie przyprawy. Gotujemy do miękkości żołądków. Gdy nabiorą miękkości zrobić zasmażkę.
Wykonanie zasmażki: Na patelni rozpuścić masło ,dodać do tego łyżkę mąki i mieszać do momentu uzyskania lekko złotawego koloru następnie wlać do garnka. Zamieszać chwilę jeszcze gotując i gotowe.
Rozlewamy do miseczek. Podawać z pieczywem.
zewa
Pyyyyycha !!!!!!!!
evita0007
Ja tylko takie lubie bo z prawdziwych flaków to nieeeeee :(
A tak w ogóle to Cię nie widziałam dawno ? Wczasowałaś się Ewciu ? :)
zewa
Nie, znowu miałam boleści kręgosłupa, to trochę sobie odpuściłam.
evita0007
Oj to paskudnie jak boli ;( Ale mam nadzieję że już oki i dalej będziemy sobie gotować tak ? :-)
zewa
Ewcia oki to nigdy nie będzie, chyba że poddam się operacji. Ale jak na razie to sobie gotujemy...........
msewka
Netka
luna
kasiunia.1981
Krakowianka
evita0007
iwa643
szewczyk
gusia1000