SUPERPRZEPIS

Florentynki - ciasteczka świąteczne

  • 4
         
ocena: 5/5 głosów: 8
Florentynki - ciasteczka świąteczne

Koronkowe florentynki.. rozchodza sie same w ustach :)

Składniki:

Florentynki - ciasteczka świąteczne

 

Sposób przygotowania:

Florentynki - ciasteczka świąteczne
Prosze koniecznie uzywac papieru do pieczenia! Przygotowanie: Masło, cukier i śmietanę zagotować w garnku często mieszając. Od chwili zagotowania, gotować 3 minuty. Dodać orzechy, migdały i skórkę pomarańczową. Pogotować jeszcze z 5 minut. Dwiema łyżeczkami porcjować małe kupki, kłaść na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik zagrzać na 180·C i piec ok. 8-10 minut. Pilnować aby się nie przypaliło zbyt mocno. Jeśli zacznie sie zlewać, można otworzyć piekarnik i porobić odstępy między ciesteczkami. Nawet na samym końcu, gdy wyciągnie się je z piekarnika, można jeszcze porozdzielać jeden od drugiego, bo mają tendencję do zlewania się. Gdy są złote - gotowe.