Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Forszmak ze śledzia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Śledzie wymoczyć, obrać ze skóry, odfiletować. Dwie łyżki masła rozgrzać

Forszmak ze śledzia

Składniki:

Forszmak ze śledzia

 

Sposób przygotowania:

Forszmak ze śledzia
Śledzie wymoczyć, obrać ze skóry, odfiletować. Dwie łyżki masła rozgrzać na patelni, wsypać cebulę, smażyć do zrumienienia. Śledzie i bułkę grubo posiekać, wymieszać z jabłkami, śmietaną i przesmażoną cebulą na jednolitą masę. Masę przełozyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego pozostałym masłem, posypać tartą bułką. Wstawić do nagrzanego piekarnika (220 st), piec 25 minut. Podawać na gorąco.