Sposób przygotowania:
Francuzy z nadziewanymi kwiatami cukinii
Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, studzimy. Kapelusze grzybów czyścimy, kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na rozgrzanym maśle. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy do ryżu wraz z pokrojoną w kostkę cebulą i suszonymi pomidorami oraz 30 ml śmietany. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy parmezan i 1 małe jajko, dokładnie mieszamy. Śmietanę ubijamy z pozostałymi jajkami, doprawiamy solą, pieprzem i świeżo startą gałką muszkatołową. Dodajemy 5 czubatych łyżek ryżu z warzywami. Kwiaty cukinii nadziewamy ryżowym farszem. Średnie naczynia do zapiekania wykładamy ciastem francuskim, na które wykładamy 4/5 śmietany z ryżem. Na górę układamy po 3 nadziane kwiaty cukinii i w wolne miejsca wlewamy pozostałą śmietanę. Pieczemy około 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.