Sposób przygotowania:
Garnek myśliwego
Ziemniaki myjemy, obieramy i kroimy w średnią kostkę. Zalewamy wodą z dodatkiem soli. Gotujemy do miękkości.
Marchew myjemy i obieramy, po czym ścieramy na tarce o grubych oczkach. Do dość dużego garnka wlewamy ok. 2,5 litra wody, wrzucamy 3 kostki rosołowe, startą marchew i liść laurowy oraz pieprz ziarnisty.
Grzyby w zależności od tego jakie mamy (mrożone lub świeże)(ja miałam mrożone, obgotowane kurki, prawdziwki, podgrzybki) myjemy, zostawiamy do odcieknięcia i kroimy w drobną kostkę.
Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła. Cebulę drobno siekamy i wrzucamy na rozgrzane masło. Gdy się zeszkli dodajemy grzyby, doprawiamy solą i pieprzem i smażymy ok. 15 min aż prawie całkowicie odparują wodę.
Kiełbasę kroimy w półokręgi i dobrze podsmażamy na oleju. Ugotowane ziemniaki odlewamy, wrzucamy do rosołu. To samo robimy z grzybami i kiełbasą.
Na łyżce masła podsmażamy mąkę i dodajemy do rosołu. Całość doprawiamy do smaku według upodobania solą, pieprzem oraz maggi.
Gotujemy jeszcze ok. 5 min. Po czym nalewamy na talerze i posypujemy startym serem.
Marchew myjemy i obieramy, po czym ścieramy na tarce o grubych oczkach. Do dość dużego garnka wlewamy ok. 2,5 litra wody, wrzucamy 3 kostki rosołowe, startą marchew i liść laurowy oraz pieprz ziarnisty.
Grzyby w zależności od tego jakie mamy (mrożone lub świeże)(ja miałam mrożone, obgotowane kurki, prawdziwki, podgrzybki) myjemy, zostawiamy do odcieknięcia i kroimy w drobną kostkę.
Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła. Cebulę drobno siekamy i wrzucamy na rozgrzane masło. Gdy się zeszkli dodajemy grzyby, doprawiamy solą i pieprzem i smażymy ok. 15 min aż prawie całkowicie odparują wodę.
Kiełbasę kroimy w półokręgi i dobrze podsmażamy na oleju. Ugotowane ziemniaki odlewamy, wrzucamy do rosołu. To samo robimy z grzybami i kiełbasą.
Na łyżce masła podsmażamy mąkę i dodajemy do rosołu. Całość doprawiamy do smaku według upodobania solą, pieprzem oraz maggi.
Gotujemy jeszcze ok. 5 min. Po czym nalewamy na talerze i posypujemy startym serem.