anullka7

anullka7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 514]

Gołąbki a la klopsy

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 17

Szybkie i smaczne klopsy, polecam.

Gołąbki a la klopsy

Składniki:

Gołąbki a la klopsy

 

  • 1/2 kg mięsa mielonego drobiowego lub wieprzowego
  • 6 obgotowanych liści kapusty
  • 1 jajko
  • 1 saszetka ryżu 100 gram
  • cebula
  • sól
  • pieprz
  • 2 czubate łyżki bułki tartej
  • olej do smażenia
  • bułka tarta do panierki
  • sos
  • pomidorowy do polania

Sposób przygotowania:

Gołąbki a la klopsy
Liście kapusty bardzo drobniutko pokroić, dodać
mielone mięso,ugotowany ryż, sól, pieprz, jajko, posiekaną cebulę, bułkę tartą, dokładnie wyrobić.
Formować klopsy lub kotlety,
panierować w bułce tartej, usmażyć na złoty kolor, Ułożyć w rondlu, podlać 1/4 szklanki wody, parować pod przykryciem na małym ogniu.
Gotowe kotleciki polać sosem pomidorowym.

Smacznego.