Sposób przygotowania:
Gołąbki we włoskiej kapuście
Przygotować kapustę; Oddzielić delikatnie liście, wyciąć najgrubszy nerw i na kilka minut włożyć do wrzątku. Osączyć i wystudzić. Składniki na farsz dobrze wymieszać
Nadziewać liście i układać w naczyniu żaroodpornym..
podlać olejem ok 3 łyżki i ok pół szklanki wody
przykryć, wstawić do piekarnika i dusić w temp ok 150-170°C ok 1 godzinę. Przygotować sos; cebulę podsmażyć, podlać 1 szklanką wody, dodać warzywa i koncentrat
zagotować, pogotować ok 4-5 min. śmietanę rozrobić z mąką wlać do sosu i dobrze wymieszać ... przyprawić do smaku.
Nadziewać liście i układać w naczyniu żaroodpornym..
podlać olejem ok 3 łyżki i ok pół szklanki wody
przykryć, wstawić do piekarnika i dusić w temp ok 150-170°C ok 1 godzinę. Przygotować sos; cebulę podsmażyć, podlać 1 szklanką wody, dodać warzywa i koncentrat
zagotować, pogotować ok 4-5 min. śmietanę rozrobić z mąką wlać do sosu i dobrze wymieszać ... przyprawić do smaku.
luna