cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex II

Gołąbki wegetarianskie z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

wegetarianskie gołąbki

Gołąbki wegetarianskie z grzybami

Składniki:

Gołąbki wegetarianskie z grzybami

 

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki wegetarianskie z grzybami

Grzyby
namoczyć, ugotować, drobno pokroić, wymieszać z ugotowanym ryżem i podsmażoną
na maśle pokrojoną cebulką, dodać do smaku sól i czarny zmielony pieprz,
wszystko dokładnie wymieszać.


Liście
kapusty sparzyć, usunąć grube nerwy. Na przygotowanych liściach układać
nadzienie, założyć brzegi do środka, zawinąć w rulon, ułożyć w rondlu wyłożonym
liśćmi kapusty, zalać bulionem grzybowym, dusić do miękkości pod przykryciem.
Pod koniec duszenia wlać śmietanę wymieszaną z koncentratem pomidorowym.