Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Gołąbki z farszem drobiowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bardzo dobre podawać z ziemniakami piure.

Gołąbki z farszem drobiowym

Składniki:

Gołąbki z farszem drobiowym

 

  • 1 główka włoskiej kapusty,
  • 50dag.mielonego mięsa z indyka,
  • 1 jajko,
  • 1 łyżka kaszy manny,
  • 3 łyżki posiekanych ziaren dyni,
  • vegeta,
  • 2 łyżki margaryny,
  • 2-3 łyżki sosu sojowego,
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Gołąbki z farszem drobiowym
Z kapusty wykroić głąb,usunąć wierzchnie liście,umyć i włożyć na kilka minut do wrzącej wody.Następnie osączyć na sicie,a gdy wystygnie,delikatnie oddzielić wszystkie liście,ściąć z nich grube nerwy.Mięso wymieszać z kaszą manną,jajkiem i pestkami dyni,przyprawić do smaku sosem sojowym,vegetą i pieprzem.Na liście kapusty nakładać farsz i zwinąć gołąbki.Ułożyć je ciasno w żaroodpornym naczyniu wyścielonym liśćmi kapusty,obłożyć wiórkami margaryny i podlać niewielką ilością wody wymieszanej z łyżką sosu sojowego,przykryć i zapiekać w nagrzanym piekarniku,aż gołąbki będą miękkie.