Sposób przygotowania:
Gołąbki z ryżem i grzybami
Liście kapusty sparzyć, odkroić twardą żyłkę liścia.
Ryż ugotować i odcedzić.
Grzyby ugotować i posiekać.
Wymieszać z ryżem, dodając posiekaną i podduszoną cebulę. Dodać koper, pieprz, sól, jajko, wymieszać na jednolitą masę. Średnie porcje farszu zawijać w liście i ciasno układać w rondlu. Podlać wodą, dodać masło i dusić, aż kapusta zmięknie. Wymieszać mąkę ze śmietaną i smakiem grzybowym.
Zalać gołąbki i wstawić na chwilę do piekarnika.
Ryż ugotować i odcedzić.
Grzyby ugotować i posiekać.
Wymieszać z ryżem, dodając posiekaną i podduszoną cebulę. Dodać koper, pieprz, sól, jajko, wymieszać na jednolitą masę. Średnie porcje farszu zawijać w liście i ciasno układać w rondlu. Podlać wodą, dodać masło i dusić, aż kapusta zmięknie. Wymieszać mąkę ze śmietaną i smakiem grzybowym.
Zalać gołąbki i wstawić na chwilę do piekarnika.