Sposób przygotowania:
Gołąbki z sosem pomidorowym
Kapustę zaparzać w gotującej wodzie. Mięso, pasztet, boczek, cebulę i czosnek zmielić. Doprawić kucharkiem, pieprzem i majerankiem. Przygotowany farsz nakładać na listki kapusty, zawinąć. Gołąbki smażyć na patelni . Sos: W garnku rozpuścić 5 dag margaryny dodać około 4 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego (ja zawsze używam koncentrat z Pudliszek). Dodać 0,5 litra wody. Doprawić do smaku kucharkiem lub vegetą rozpuszczoną w szklance gorącej wody. Ja przecedzam to przez sitko, bo dzieci nie jedzą, jak im tam coś pływa w sosie. Można kapnąć kilka kropel maggi. Gdy się to zagotuje zagęścić mąką z wodą. Zagotować.
msewka
Najbardziej z mielonego z indyka i także w sosie pomidorowym.5
Persik
iwi69