BEEA123

BEEA123

Kucharz
[Przepisów: 9]

Gołąbki z sosem pomidorowym

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Doskonały smak z połączenia tych składników.

Gołąbki z sosem pomidorowym

Składniki:

Gołąbki z sosem pomidorowym

 

  • 40 dag mięsa mielonego
  • 15 dag wędzonego boczku
  • 15 dag pasztetu
  • mała cebulka
  • 2 ząbki czosnku
  • pieprz,maggi,kucharek,majeranek
  • 1 duża główka kapusty
  • koncentrat pomidorowy
  • 5 dag margaryny
  • do zagęszczenia sosu :2 łyżki mąki rozmieszane w pól szklanki wody

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki z sosem pomidorowym
Kapustę zaparzać w gotującej wodzie. Mięso, pasztet, boczek, cebulę i czosnek zmielić. Doprawić kucharkiem, pieprzem i majerankiem. Przygotowany farsz nakładać na listki kapusty, zawinąć. Gołąbki smażyć na patelni . Sos: W garnku rozpuścić 5 dag margaryny dodać około 4 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego (ja zawsze używam koncentrat z Pudliszek). Dodać 0,5 litra wody. Doprawić do smaku kucharkiem lub vegetą rozpuszczoną w szklance gorącej wody. Ja przecedzam to przez sitko, bo dzieci nie jedzą, jak im tam coś pływa w sosie. Można kapnąć kilka kropel maggi. Gdy się to zagotuje zagęścić mąką z wodą. Zagotować.