Sposób przygotowania:
Golonka z konfiturą z czerwonej cebuli
Golonkę myjemy, warzywa obieramy i kroimy na mniejsze części. Gotujemy golonkę w całości razem z włoszczyzną, zielem angielskim, liściem laurowym i szczyptą soli. Gotujemy aż będzie miękka ( w zależności od wielkości może to trwać 1-2 godziny) Wyciągamy na talerz i czekamy aż przestygnie. Gdy mięso przestygło , odcinamy skórę i tłuszcz. Porcjujemy mięso na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki marynaty łączymy ze sobą , obtaczamy w niej mięso i odstawiamy na około 2 godziny . Czerwone cebule obieramy i kroimy w piórka. Podsmażamy na oleju w wysokim rondelku. Gdy cebula się lekko zrumieni dodajemy wino, ocet balsamiczny, miód i cukier. Morele kroimy w paseczki i dodajemy do cebuli. Całość dusimy aż cebula i morele będą miękkie. Jeśli jest potrzeba dolewamy wina. Ziemniaki truflowe gotujemy w osolonej wodzie aż będą miękkie , gotują się krócej niż zwykłe ziemniaki więc należy uważać aby się nie rozgotowały. Kawałki golonki grillujemy podlewając piwem. Podajemy z gorącymi dodatkami.