Sposób przygotowania:
Gorąca sałatka szpinakowa
Boczek pokroić w kostkę, przysmażyć, aż będzie kruchy. Tłuszcz odlać i zachować.
Szpinak umyć, liście porozrywać na drobne kawałki. Ułożyć na talerzach. Posypać boczkiem, grzybami, serem i jajkami.
W rondelku podgrzać 3 łyżki tłuszczu z boczku. Dodać musztardę i cukier, zagotować. Domieszać ocet, sos worcestershire i sól.
Powoli dodawać oliwę, cały czas mieszając. Wmieszać zieloną cebulkę. Sosem polać sałatkę, podawać zaraz po przygotowaniu.
Szpinak umyć, liście porozrywać na drobne kawałki. Ułożyć na talerzach. Posypać boczkiem, grzybami, serem i jajkami.
W rondelku podgrzać 3 łyżki tłuszczu z boczku. Dodać musztardę i cukier, zagotować. Domieszać ocet, sos worcestershire i sól.
Powoli dodawać oliwę, cały czas mieszając. Wmieszać zieloną cebulkę. Sosem polać sałatkę, podawać zaraz po przygotowaniu.