motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Góralskie schaboszczaki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zapiekane kotlety z nadzieniem pieczarkowym

Góralskie schaboszczaki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Góralskie schaboszczaki

 

Sposób przygotowania:

Góralskie schaboszczaki
Umyte mięso rozbijamy i oprószamy przyprawami z dwóch stron, odstawiamy. Umyte pieczarki kroimy razem z cebulą i dusimy pod przykryciem z 2 łyżkami oleju ok. 15 min. Doprawiamy do smaku i chłodzimy. Kotlety panierujemy w jajku, bułce tartej i pieczemy na rozgrzanym oleju z dwóch stron. Upieczone kotlety dajemy na blaszkę, na nie uduszone pieczarki i plaster sera. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku tak, aby ser się roztopił.
Góralskie schaboszczaki
Umyte kotlety rozbijamy i oprószamy przyprawami z dwóch stron
Góralskie schaboszczaki
Obrane pieczarki kroimy razem z cebulą i dusimy pod przykryciem z dwoma łyzkami oleju
Góralskie schaboszczaki
Kotlety panierujemy i pieczemy na rozgrzanym oleju z dwóch stron
Góralskie schaboszczaki
Upieczone kotlety dajemy na blaszkę, na nie uduszone pieczarki i ser. Zapiekamy w piekarniku, aby ser się roztopił