Sposób przygotowania:
Grillowany boczek z kurkami na fasolce
Robimy marynatę z 1 łyżki sosera, 1 łyżki marynaty pikantnej na grill i 2 łyżek oliwy, dokładnie mieszamy, smarujemy pędzelkiem każdy kawałek boczku, zostawiamy na pół godziny w lodówce. Boczek wyjmujemy i grillujemy na patelni grillowej z obu stron. W między czasie gotujemy oczyszczoną fasolkę w wodzie z 1 łyżeczką soli. Przelewamy wodą i odcedzamy. Rumienimy bułkę tartą na 1/6 kostki margaryny. Na półmisku układamy sałatę, na niej rozkładamy fasolkę szparagową, robimy na niej rant z bułki tartej, układamy grillowany boczek. Na tłuszczu, który został z grillowania dusimy kurki, gdy puszczą sok, dusimy je około 10 minut, a gdy są gotowe wykładamy je na boczku.
mikasia
Natala1210