Sposób przygotowania:
Grilowany filet z surówką
Mieso myjemy,osuszamyi przekrawamy wzdłóż na cienkie plastry ,lekko rozbijamy.Robimy marynatę:oliwę mieszamy z przeciśniętym przezpraskę czosnkiem.Dodajemy ocet,sos sojowy,chili,sól i pieprz. Plastry mięsa zalewamy marynatą ,przykrywamy folią i wkladamy na 3 godz do lodówki. Mieso osuszamy z marynaty,przekładamy na rozgrzany ruszt.Pieczemy 8 min. Kapustę i cebulę szatkujemy.Marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach.Warzywa soloimy,dodajemy kwaseki mieszamy>odstawiamy na pół godz.Kapustę lekko odciskamy ,dodajemymajonez ,śmietanę,pieprz.ponownie mieszamy.Upieczone filetypodajemy z ugotowanym ryżem wymieszanym z masłem i marchewka z groszkiem.
misia53
siwa12345