zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Gulasz drobiowo - grzybowy z miodową nutą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

gulasz z ćwiartek kurczaka i grzybów to smaczne połączenie

Gulasz drobiowo - grzybowy z miodową nutą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Gulasz drobiowo - grzybowy z miodową nutą

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz drobiowo - grzybowy z miodową nutą
Ćwiartki kurczaka umyć i wytrybować, czyli usunąć skórkę i kości a mięso pokroić w kostkę. Grzyby opłukać a cebulę także po obraniu i umyciu pokroić w kostkę. Na patelni lub w szerokim rondlu rozgrzać olej, wrzucić mięso i podsmażyć. Następnie dodać cebulę i miód i smażyć około 5 minut. Potem podlać bulionem, dodać przyprawy oraz grzyby i dusić do miękkości. Gdy mięso będzie miękkie mąkę wymieszać ze śmietaną i zagęścić sos. Zagotować i podawać np. z ziemniakami i ogórkiem konserwowym.
Gulasz drobiowo - grzybowy z miodową nutą
Etap 1podsmażyć składniki i podlac bulionem...
Gulasz drobiowo - grzybowy z miodową nutą
Etap 2potem gotowy gulasz zagęścić mąką ......