Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Gulasz drobiowy z papryką i musztardą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczny gulasz zaostrzony musztardą.

Gulasz drobiowy z papryką i musztardą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gulasz drobiowy z papryką i musztardą

 

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz drobiowy z papryką i musztardą
Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć solą,pieprzem i mąką. Cebulę i czosnek drobno posiekać. Na rozgrzanym oleju podsmażyć kurczaka, a następnie dodać czosnek i cebulę, ziele i liście laurowe. Smażyć kilka minut. Dodać pokrojoną w paski paprykę czerwoną i żółtą. Gdy papryka lekko zmięknie, mięso zalać bulionem, tak, aby zakryło jego powierzchnię i gotować kilka minut. , doprawić do smaku, dodać musztardę. Mąkę wymieszać ze śmietaną i zagęścić sos, podawać z kaszą ugotowanym na sypko.
Gulasz drobiowy z papryką i musztardą
Kurczaka pokroić, obsypać przyprawami i mąką.
Gulasz drobiowy z papryką i musztardą
Do podsmażonego mięsa dodać cebulę i czosnek.
Gulasz drobiowy z papryką i musztardą
Do mięsa dodać paprykę, zalać bulionem..