eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Gulasz Eli z serduszek drobiowych

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowałam gulasz z serduszek drobiowych. Do gulaszu dodałam warzywa i pieczarki przesmażone z cebulą.

Gulasz Eli z serduszek drobiowych

Składniki:

Gulasz Eli z serduszek drobiowych

serduszka

  • 1 kg serduszek z kurczaka

pozostałe składniki

przyprawy

dodatki

Sposób przygotowania:

Gulasz Eli z serduszek drobiowych

przygotowanie warzyw

Gulasz Eli z serduszek drobiowych
Opłukaną i oczyszczoną paprykę pokroić w słupki.

Paprykę opłukać i usunąć szypułkę z nasionami. Pokroić paprykę w słupki.

przygotowanie warzyw cd

Gulasz Eli z serduszek drobiowych
Opłukaną cukinię pokroić w ćwierć krążki.

Cukinię opłukać i odciąć końcówki. Pokroić cukinię ze skórką w ćwierć krążki.

przygotowanie warzyw cd

Gulasz Eli z serduszek drobiowych
Obrane dwie cebule pokroić w ćwierć krążki.

Dwie cebule obrać z łupinek i pokroić w ćwierć krążki.

przygotowanie pieczarek

Gulasz Eli z serduszek drobiowych
Pieczarki i cebulę usmażyć na rozgrzanym oleju.

Pieczarki oczyścić i pokroić. Cebulę obrać z łupinek i pokroić. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju, dodać pieczarki, cebulę, oprószyć solą, pieprzem i usmażyć.

przygotowanie serduszek

Gulasz Eli z serduszek drobiowych

Serduszka oczyścić z krwi i opłukać.

przygotowanie serduszek cd

Gulasz Eli z serduszek drobiowych

Włożyć serduszka do garnka, zalać wodą, dodać 4 liście laurowe, 8 ziaren ziela angielskiego, sól i ugotować.

przygotowanie serduszek cd

Gulasz Eli z serduszek drobiowych

Ugotowane serduszka wyjąć łyżką cedzakową z wywaru i oczyścić z żył.

przygotowanie gulaszu

Gulasz Eli z serduszek drobiowych

W brytfance rozgrzać olej, dodać serduszka i obsmażyć. Do serduszek dodać cebulę, przyprawę, czosnek granulowany i chwilę smażyć razem.

przygotowanie gulaszu cd

Gulasz Eli z serduszek drobiowych

Do gulaszu dodać paprykę, cukinię, pieczarki, podlać wywarem z serc i dusić aż wszystko będzie miękkie. Mąkę wymieszać z woda, wlać do gulaszu i zagotować. Gulasz doprawić do smaku solą i pieprzem. Smacznego!

podanie

Gulasz Eli z serduszek drobiowych

Ja podałam gulasz z ziemniakami i mizerią z ogórków. Gulasz można też podać z ryżem, kaszą lub makaronem.


Tagi:

gulasz