kuchmistrz

kuchmistrz

Kuchcik
[Przepisów: 6]

gulasz palce lizać

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

danie dla 4 osób pychota

gulasz palce lizać

Składniki:

gulasz palce lizać

 

  • 1 kostka bulionu cielęcego Knorr
  • ¼ kapusty karbowanej
  • 2 cebule
  • 1 łyżka oliwy
  • 200 g boczku wędzonego pokrojonego w słupki
  • 2 marchewki
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 goździki
  • 1 liść laurowy
  • szczypta tymianku
  • 2 kuleczki ziela angielskiego
  • 150 g wiejskiego pieczywa czerstwego

Sposób przygotowania:

gulasz palce lizać
Jak przygotować: 1. Zagotuj 1,5 l wody, dodaj kostkę bulionową, wymieszaj i gotuj minutę 2. Z kapusty wytnij głąb, a resztę rozdziel na liście. Opłucz na durszlaku i osusz na ściereczce. Pokrój w paseczki. 3. W garnku podsmaż na oliwie boczek. Kiedy tłuszcz się wytopi, dodaj kapustę. Wymieszaj i smaż minutę. 4. Cebulę i marchewkę pokrój w kosteczkę i dodaj do boczku. Smaż 3 minuty. Zalej bulionem. Dodaj posiekany ząbek czosnku, liść laurowy, goździki, ziele angielskie i tymianek. Gotuj 30 minut. 5. W talerzu ułóż pieczywo pokrojone w kostkę i zalej zupą.przygotowanie około 30 min