Sposób przygotowania:
gulasz palce lizać
Jak przygotować: 1. Zagotuj 1,5 l wody, dodaj kostkę bulionową, wymieszaj i gotuj minutę 2. Z kapusty wytnij głąb, a resztę rozdziel na liście. Opłucz na durszlaku i osusz na ściereczce. Pokrój w paseczki. 3. W garnku podsmaż na oliwie boczek. Kiedy tłuszcz się wytopi, dodaj kapustę. Wymieszaj i smaż minutę. 4. Cebulę i marchewkę pokrój w kosteczkę i dodaj do boczku. Smaż 3 minuty. Zalej bulionem. Dodaj posiekany ząbek czosnku, liść laurowy, goździki, ziele angielskie i tymianek. Gotuj 30 minut. 5. W talerzu ułóż pieczywo pokrojone w kostkę i zalej zupą.przygotowanie około 30 min
Szef paulo
Jagnięcina
msewka