zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2421]

Gulasz szynkowo-pieczarkowy

  • 13
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Do takiego gulaszu lubię dodać pieczarki bardziej dojrzałe, bo są bardziej aromatyczne.

Gulasz szynkowo-pieczarkowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Gulasz szynkowo-pieczarkowy

 

Sposób przygotowania:

Gulasz szynkowo-pieczarkowy
Na patelni rozgrzać olej. Szynkę umyć, osuszyć i pokroić w kostkę a potem wrzucić na patelnię i podsmażyć. Potem cebulę i pieczarki oczyścić i pokroić : cebulę w kostkę a pieczarki w plasterki. Gdy mięso się podsmaży dodać cebulę i pieczarki i dalej smażyć około 6 minut. Wszystko podlać bulionem, dodać przyprawy i dusić całość do miękkości. Mąkę rozrobić z odrobiną wody i zagęścić nią sos a potem zagotować i w razie potrzeby jeszcze doprawić. Na koniec wlac śmietankę i wymieszać gulasz. Gulasz można podać z ziemniakami i surówką.
Gulasz szynkowo-pieczarkowy
podsmazyć mięso pieczarki i cebulę aż sie zarumieni
Gulasz szynkowo-pieczarkowy
potem wszystko podlać bulionem i dusić do miękkości