Sposób przygotowania:
Gulasz szynkowo-pieczarkowy
Na patelni rozgrzać olej. Szynkę umyć, osuszyć i pokroić w kostkę a potem wrzucić na patelnię i podsmażyć. Potem cebulę i pieczarki oczyścić i pokroić : cebulę w kostkę a pieczarki w plasterki. Gdy mięso się podsmaży dodać cebulę i pieczarki i dalej smażyć około 6 minut. Wszystko podlać bulionem, dodać przyprawy i dusić całość do miękkości. Mąkę rozrobić z odrobiną wody i zagęścić nią sos a potem zagotować i w razie potrzeby jeszcze doprawić. Na koniec wlac śmietankę i wymieszać gulasz. Gulasz można podać z ziemniakami i surówką.
Netka
zbysiowa
zewa
dża
jaNina
mysza75
zewa
slawcio
zewa
:)
monikaT83
zewa
dzięki Moniczko, przyznam szczerze, że byłam w szoku jak Kamilek wcinał obiad. Bo On to tylko kotlety z serem i rosół wcina.
monikaT83
gusia1000