Zgobisz

Zgobisz

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 402]

Gulasz Wieprzowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Tradycyjny pikantny gulasz wieprzowy.

Gulasz  Wieprzowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Gulasz Wieprzowy

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz Wieprzowy
► Mięso umyć, odsączyć i pokroić w dużą kostkę, następnie włożyć do większego naczynia doprawić solą, pieprzem, słotką papryką, przyprawą do gulaszu i dodać musztardę, dokładnie wymieszać i odstawić na 2 godziny do lodówki, żeby mięso mogło lepiej wchłonąć przyprawy. ► Mięso smażyć w garnku na gorącym tłuszczu dodajać, cebulę, czosnek, peperoni, liść laurowy, ziele angielskie i dusić na wolnym ogniu aż do miękkości, dolewając w czasie duszenia wody. ► Mąkę rozrobić w wodzie, wlać do sosu i pogotować aż sos zgęstnieje, na koniec dodać śmietanę.
Gulasz  Wieprzowy
Mięso jest już prawie gotowe jeszcze zrobić zasmażkę i dodać śmietanę.
Gulasz  Wieprzowy
Mięso gulaszowe z wieprzowiny przyprawione i pokrojone w kostkę.