Sposób przygotowania:
Gulasz z cukinii
Kiełbasę pokroić w plasterki i razem z cebulą pokrojoną w piórka podsmażyć na 1 łyżce oleju. Cukinię obrać i pokroić w większą kostkę, paprykę i pomidory bez skórki też pokroić w podobną kostkę. Większym garnku podgrzać pozostały olej i dodać do niego cukinię oraz paprykę, posypać delikatnie solą, szczyptą cukru oraz pieprzem ja używam ziołowego i delikatnie podsmażyć, następnie dolać 3/4 szklanki wody i dołożyć pomidory, podsmażoną kiełbasę oraz bazylię, całość dusić kilka minut do zmięknięcia cukinii, ale trzeba uważać, aby się nie rozpadła. Na koniec gotowania do garnka dodać keczup, posiekany drobno czosnek oraz chili, trzymać na gazie jeszcze 2-3 min. Podawać gorące, przed podaniem potrawę spróbować i ewentualnie doprawić ja lubię jak wyraźnie czuć w niej ostrość.