Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Gulasz z earl grey

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Herbata nadaje ciekawą nutkę

Gulasz z earl grey Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz z earl grey

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z earl grey
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Przesmażyć na rozgrzanym oleju. Cebulę oczyścić, pokroić w piórka, dodać do mięsa. Wlać pół szklanki wody. Przygotować przyprawy, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, dodać lubczyk, oregano, sól oraz pieprz ziarnisty. Torebkę herbaty zalać wrzątkiem i zaparzyć mocny napar. Dodać przyprawy do mięsa. Wlać gorącą herbatę. Wymieszać. Przykryć i dusić na małym ogniu do miękkości mięsa. W razie potrzeby dolać odrobinę wody. Do miękkiego mięsa dolać 3-4 łyżeczki śmietany. Zamieszać i zagotować. Pęczak ugotować, polać gorącym sosem i podawać z surówką np. z kiszonej kapusty.
Gulasz z earl grey
Mięso umyć osuszyć i pokroić w kostkę Przesmażyć na rozgrzanym oleju Cebulę oczyścić pokroić w piórka dodać do mięsa Wlać pół szklanki wody
Gulasz z earl grey
Przygotować przyprawy czosnek obrać i przecisnąć przez praskę dodać lubczyk oregano sól oraz pieprz ziarnisty Torebkę herbaty zalać wrzątkiem i zaparzyć mocny napar
Gulasz z earl grey
Dodać przyprawy do mięsa Wlać gorącą herbatę Wymieszać Przykryć i dusić na małym ogniu do miękkości mięsa W razie potrzeby dolać odrobinę wody
Gulasz z earl grey
Do miękkiego mięsa dolać 3-4 łyżeczki śmietany Zamieszać i zagotować