Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Gulasz z indyka po prowansalsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Tylko Francuzi potrafią coś takiego wymyślić...

Gulasz z indyka po prowansalsku

Składniki:

Gulasz z indyka po prowansalsku

 

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z indyka po prowansalsku
Pomidory ponacinać, sparzyć, przelać zimną wodą i obrać ze skórki. Następnie przepołowić, po usunięciu pestek pokroić w grubą kostkę. Szalotki oczyścić i przekroić na pół. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Cukinię umyć i pokrpić w grube plastry. Filety umyć, osuszyć i pokroić w grubą kostkę. Olej rozgrzać, zeszklić na nim szalotkę. Dodać mięso i posmażyć, ciągle mieszając. Do mięsa wlać wino i gotować ok. 3 min. Następnie dodać grzyby, plastry cukinii, kawałki pomidorów, śmietanę i zioła prowensalskie. Doprawić solą i pieprzemi dusić na wolnym ogniu pod przykryciem ok. 45 min