luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Gulasz z indyka z czerwoną fasolą

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszny, łatwy i pożywny gulasz z fasolą czerwoną

Gulasz z indyka z czerwoną fasolą

Składniki:

Gulasz z indyka z czerwoną fasolą

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z indyka z czerwoną fasolą
Mięso pokroić na paski i posypać przyprawami, poleć olejem, wymieszać i odstawić na ok 1 godzinę. Rozgrzać patelnię i przyrumienić mięso od czasu do czasu mieszając. Podlać rosołem i dusić pod przykryciem do miękkości. Dodać pokrojone pomidory i fasolę, pogotować jeszcze ok 15 min bez przykrycia. Po odparowaniu gulasz jest gotowy. Przed podaniem posypać natką pietruszki. Podawać z pieczywem.