Sposób przygotowania:
Gulasz z kiszoną kapustą
Mięso opłukać, pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem. Czosnek i cebulę obrać, posiekać. Papryki umyć, oczyścić z pestek, pokroić w kostkę. Kapustę pokroić. Olej rozgrzać w garnku, wrzucić cebulę, zeszklić. Włożyć mięso, przesmażyć. Dodać koncentrat pomidorowy, czosnek, paprykę i kapustę. Wymieszać i przesmażyć. Wlać bulion. Gulasz przyprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Dusić 1 godzinę pod przykry ciem na małym ogniu. Ziemniaki obrać, umyć. Wrzucić na osolony wrzątek, gotować około 15 minut. Odcedzić, lekko ostudzić. Pokroić w kostkę. Ziemniaki i śmietanę dodać do gulaszu, wymieszać. Przed podaniem potrawę posypać natką. Porcja 430 kalorii.
Gość
Ania25
darek112
Gość
Pozdrawiam Asia P.