Sposób przygotowania:
Gulasz z pieprzem ziołowym
Mięsa umyć, pokroić w grubą kostkę. Pieczarki obrać, pokroić w ćwiartki. Cebule obrać, małą po siekać, duże pokroić w krążki. Marchewki obrać, pokroić w plasterki. Boczek pokroić w kostkę. Olej rozgrzać w żaroodpornym rondlu, wrzucić boczek, przesmażyć. Dodać posiekaną cebulę, zeszklić. Włożyć mięso, zrumienić. Dołożyć pieczarki, marchewki i pozostałą cebulę. Mieszając, smażyć jeszcze kilka minut. Oprószyć solą i pieprzem ziołowym. Dodać bulion wymieszany z musztardą, li stek laurowy, kminek, majeranek, ziarna pieprzu, zamieszać. Rondel przykryć, wstawić do piekarnika rozgrzanego do tempera tury 180°C i piec 1 godzinę. W razie potrzeby w trakcie pieczenia wlać jeszcze trochę bulionu. Porcja 290 kalorii.
darek112