Sposób przygotowania:
Gulasz z szynki z kaszą gryczaną
Dzień wcześniej szynkę włożyć w marynatę natarłam szynkę i zostawiłam w tej marynacieja włożyłam ją w rękaw na noc i w pojemnik plastikowy potem do lodówki miałam ciasto temu tak szczelnie zapakowałam szynkę . Nagrzać patelnie wlać oliwę z oliwek obsmażyć mięsko na złoty kolor .Dodać wino i ocet winy oraz ziele angielskie i liść laurowy dodać odrobinę vegety .Dusić koło godziny dodać mąkę zagęsci troche sos na koniec dodajemy majeranek chwile dusimy i podajemy z kasza gryczaną.
zewa
Marynata :
..........i tu piszesz po kolei składniki.
Potem pisząc opis przygotowania po prostu wystarczy napisać np. dodać składniki marynaty. A tak po kolei wpisujesz od nowa wszystkie przyprawy. Ułatwi Ci to pisanie opisów przygotowania. To taka moja rada, bo taki opis przyzna szczerze, ze ciężko się czyta.
Z tym rękawem to zgadzam się z Edytą.
Ogólnie danie wygląda apetycznie, tylko musisz popracować nad pisaniem przepisu.
lalunia
Masz rację Zewa wezmę edytuje przepis:)
edytaha
lalunia
Proste miałam ciasto w lodówce i bałam się ze przejdzie mięsem szynka do rękawa i jeszcze do zamkniętego pudełka plastikowego wsadziłam :)