Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Gulasz z żołądków z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Gulasz z żołądków to smaczne, tanie danie.

Gulasz z żołądków z papryką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gulasz z żołądków z papryką

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z żołądków z papryką
Żołądki oczyścić, wypłukać, włożyć do zimnej wody, zagotować, odcedzić. Zalać 2 szklankami wrzącej wody, dodać liście laurowe i gotować około 1 godziny. Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę, wsypać pokrojoną paprykę bez gniazd nasiennych, podsmażyć. Połączyć z miękkimi żołądkami, dodać śmietanę wymieszaną z mąką i mieloną papryką, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.
Gulasz z żołądków z papryką
Oczyszczone żołądki zagotować i odcedzić
Gulasz z żołądków z papryką
Zalać świeżą gorącą wodą i dodać liście laurowe i gotować do miękkości
Gulasz z żołądków z papryką
Pokrojoną cebulę i paprykę podsmażyć na maśle