Sposób przygotowania:
Idnyk po włosku
Mięso należy umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Następnie należy przełożyć do miseczki, zalać oliwą, doprawić solą, pieprzem, oregano oraz curry. Tak przygotowane mięso odstawiamy na ok 10 min do lodówki, aby przeszło przyprawami. W tym czasie przygotowujemy warzywa: każde myjemy (z papryk usuwamy nasiona) i kroimy w kostkę (oprócz pieczarek i cebuli, które należy pokroić w plasterki). Po 10 min. wyjmujemy mięso z lodówki i podsmażamy na patelni przez ok 5 min. Następnie należy dodać do niego wszystkie warzywa (oprócz pomidorów, które dajemy pod sam koniec smażenia), przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy razem przez ok 10-12 min. Pod koniec dodajemy pomidory i keczup, doprawimy do smaku przyprawami, mieszamy i dusimy razem przez ok 3 min. Podajemy z ugotowanym wg przepisu na opakowaniu makaronem. Przed podaniem posypujemy startym serem i dekorujemy bazylią.