goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Indyk w jarzynach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Świetnie nadaje się zarówno do ziemniaków jak i makaronu, ryżu bądź kaszy.

Indyk w jarzynach Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Indyk w jarzynach

 

 

Sposób przygotowania:

Indyk w jarzynach
Mięso z indyka kroimy na niewielkie kawałki, podsmażamy na maśle. Jarzyny obieramy, kroimy w kostkę i przekładamy do mięsa, całość dusimy, dodajemy zielony groszek. Dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, wlewamy bulion. Gdy warzywa będą już miękkie sos zaprawiamy śmietaną wymieszaną z mąką. Podajemy z ziemniaczkami, surówką. Smacznego!
Indyk w jarzynach
Do mięsa dodajemy pokrojone warzywa i dusimy do miękkości

Tagi:

indyk