Indyk z owocami w galarecie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pierś indyka natrzeć solą, pieprzem i ziołami. Głęboką formę do pieczenia

Indyk z owocami w galarecie

Składniki:

Indyk z owocami w galarecie

 

  • pierś indyka

 

 

 

  • pół szklanki czyste go bulionu

 

  • po łyżeczce bazylii, szałwii i mięty

 

 

  • masło do wysmarowania formy

 

 

Sposób przygotowania:

Indyk z owocami w galarecie
Pierś indyka natrzeć solą, pieprzem i ziołami. Głęboką formę do pieczenia wysmarować masłem, ułożyć mięso i piec ok. 30 min w piekarniku na grzanym do 200°C, polewając obficie na zmianę bulionem, sokiem brzoskwiniowym i sokiem ananasowym. Upieczone mięso ostudzić. Do gorące go sosu dodać żelatynę namoczoną w 2 łyżkach zimnej przegotowanej wody, mieszać aż do całkowitego rozpuszczenia i oziębić. Zimne mięso po kroić, ułożyć na półmisku, udekorować owocami, zalać gęstniejącą galaretką i odstawić w chłodne miejsce. 100g - 75 kcal.

Tagi:

indyk