Sposób przygotowania:
,,Indykomięs,, z warzywami
Obrać, umyć i podzielić na kawałki warzywa ( prócz pomidora i ziemniaków).Osuszyć. Włożyć na rozgrzaną, suchą patelnię i doprowadzić do karmelizacji zawartych w nich naturalnych cukrów.
Gdy warzywa lekko się zrumienią przełożyć do sporego garnka i dodać przyprawy i umyte mięso. Zalać wodą -wsypać sól i wlać 1 łyżkę maggi. Gotować 1 godzinę na małym gazie.
Dołożyć obrane i umyte ziemniaki , a po 15 minutach przekrojonego na ćwiartki pomidora.
Wyłowić mięso i warzywa.
Wywar ( bulion) przecedzić i doprawić do smaku ( powinno go zostać po wygotowaniu ok. 2.5-3 szklanek) .
Odrzucić przyprawy, cebulę, wierzchnie liście z pora i podrumienione liście kapusty , gałązkę lubczyku ( ściagam też skórkę z papryki i pomidora) .
Układać na talerzu po 1 pałce ( można obrać od kości i odrzucić skórę) , podzielone na kawałki warzywa , ziemniak- oblać niewielką ilością gorącego rosołu.
Posypać listkami natki pietruszki i tymianku.
Osobno podawać po kubeczku bulionu do popicia.
Gdy warzywa lekko się zrumienią przełożyć do sporego garnka i dodać przyprawy i umyte mięso. Zalać wodą -wsypać sól i wlać 1 łyżkę maggi. Gotować 1 godzinę na małym gazie.
Dołożyć obrane i umyte ziemniaki , a po 15 minutach przekrojonego na ćwiartki pomidora.
Wyłowić mięso i warzywa.
Wywar ( bulion) przecedzić i doprawić do smaku ( powinno go zostać po wygotowaniu ok. 2.5-3 szklanek) .
Odrzucić przyprawy, cebulę, wierzchnie liście z pora i podrumienione liście kapusty , gałązkę lubczyku ( ściagam też skórkę z papryki i pomidora) .
Układać na talerzu po 1 pałce ( można obrać od kości i odrzucić skórę) , podzielone na kawałki warzywa , ziemniak- oblać niewielką ilością gorącego rosołu.
Posypać listkami natki pietruszki i tymianku.
Osobno podawać po kubeczku bulionu do popicia.