teresa_rm

teresa_rm

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

jaskółcze gniazda z pieczarkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Do obiadu podaję je z ciemnym sosem, bez sosu serwuję na świąteczny stół,pokrojone w plastry.

jaskółcze gniazda z pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

jaskółcze gniazda z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

jaskółcze gniazda z pieczarkami
Pieczarki ścieram na tarce o dużych oczach.Podsmażam na maśle.Jajka gotuję na twardo,pamiętając,żeby nie przekroczyć czasu gotowania,aby nie zzieleniały żółtka. Do mięsa wbijam jajko,dodaję bułkę,przeciśnięty czosnek oraz przyprawy, a także ostygnięte pieczarki.Wyrabiamy na gładką masę.Każde jajko oblepiamy dokładnie mięsno-pieczarkową masą i obtaczamy w bułce tartej.Obsmażamy na patelni z każdej strony.Przekładamy do naczynia żaroodpornego lub rondla i zapiekamy w piekarniku ok 20 min(180*C).Jeśli mięso robimy na obiad do naczynia z mięsem wlewam 3 łyzki SOSERA Winiary rozpuszczonego w 300ml zimnej wody-sos gotowy!
jaskółcze gniazda z pieczarkami
z mięsa,pieczarek,jajka i przypraw wyrabiamy masę
jaskółcze gniazda z pieczarkami
jajka gotujemy na twardo,studzimy i łupimy ze skórki
jaskółcze gniazda z pieczarkami
każde jajko obtaczamy dokładnie mięsną masą
jaskółcze gniazda z pieczarkami
po obsmażeniu ,wkładamy do piekarnika i zapiekamy