Sposób przygotowania:
Kaczka pieczona w kawałkach
Pokrojone części kaczki myjemy , osuszamy, otaczamy w miodzie i dość mocno oprószamy wszystkimi przyprawami. Zakrywamy folią i odstawiamy na 2-3 godz do lodówki(można na dłużej).
Naczynie żaroodporne natłuszczamy i wykładamy na nie przygotowane mięso. Cebulę kroimy i przekładamy nią kawałki mięsa.
Skrapiamy całość lekko olejem i pieczemy ok 50 min. Można w czasie pieczenia mięso odwrócić. Na ok 20 min przed końcem pieczenia obkładamy przygotowanymi jabłkami. Jabłka można przekroić na połowy.
Naczynie żaroodporne natłuszczamy i wykładamy na nie przygotowane mięso. Cebulę kroimy i przekładamy nią kawałki mięsa.
Skrapiamy całość lekko olejem i pieczemy ok 50 min. Można w czasie pieczenia mięso odwrócić. Na ok 20 min przed końcem pieczenia obkładamy przygotowanymi jabłkami. Jabłka można przekroić na połowy.