mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Kanie w panierce

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Kotleciki ala schabowe ale mięsne a grzybowe

Kanie w panierce Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kanie w panierce

 

Sposób przygotowania:

Kanie w panierce
Grzyby kapelusze delikatnie myję, i następnie osuszam. Robię panierkę. Obtaczam najpierw w jajku, następnie w bułce tartej. Solę, pieprzę i smażę na patelni na rumiany kolor. Kapelusze dekoruję sercami z papryki czerwonej. Podaję z sałatką z salaty, pomidorków koktajlowych, oliwek, z suszonymi pomidorami, koperkiem. Polewam sosem balsamicznym.
Kanie w panierce
Kapelusze kani zwanymi też sowami potocznie
Kanie w panierce
Grzyby panierowane w bułce tartej i jajku